Riigihangete vaidlustuskomisjoni palgad tõusid pea tuhande euro võrra

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihangete vaidlustuskomisjoni juhataja Taivo Kivistikul tõusis palk 901 euro võrra.
Riigihangete vaidlustuskomisjoni juhataja Taivo Kivistikul tõusis palk 901 euro võrra. Foto: Liis Treimann

Riigiametnike mullustest palgaandmetest selgub, et rahandusministeeriumi riigihangete vaidlustuskomisjoni juhataja ja liikmete palgad tõusid ühteteks kõrgeimateks ametnikkonna seas.

Komisjoni juhataja Taivo Kivistiku palk tõusis 2999 eurolt 3900 peale, komisjoni liikmete Angelika Timuski ja Ulvi Reimetsi palgad 2666 eurolt 3380 euroni.

Rahandusministeeriumi pressiesindaja Mailin Aasmäe sõnul tuli palgatõus seadusest.

«Riigihangete seaduse § 119 lg 6 sätestab, et «Vaidlustuskomisjoni liikme ametipalk on võrdne maa- ja halduskohtu kohtunike ametipalgaga. Vaidlustuskomisjoni juhataja ametipalk on võrdne ringkonnakohtuniku ametipalgaga.». Seega on nende palk võrdsustatud kohtunike palkadega ning eelmisel aastal tõusid ka kohtunikel palgad ja seepärast ka VAKO liikmetel,» kirjeldas Aasmäe.

Vaidlustuskomisjoni palgad on juba moodustamisest saati olnud seotud kohtunike palkadega, sest VAKO on kohustuslik kohtueelne organ riigihankevaidlustes.

Kohtunike palk tuleneb kõrgemate riigiteenijate ametipalkade seadusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles