Euroopa Liit: Ukraina on rikkunud gaasilepingut Venemaaga

BNS
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitorud Ukrainas.
Gaasitorud Ukrainas. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit (EL) tunnistas reedel gaasiläbirääkimistel Venemaaga, et Ukraina on rikkunud Moskvaga sõlmitud gaasilepingut.

Ukraina Naftogaz ei täida omapoolseid kohustusi, kuid Venemaa tarnib Ukrainale gaasi ilmselt vähemalt mai lõpuni, teatas Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Günther Oettinger ajakirjanikele. Tema sõnul ei jõutud komisjoni, Venemaa ja Ukraina kolmepoolsel kohtumisel Varssavis veel kokkulepeteni, mistõttu korraldatakse veel kaks läbirääkimisvooru.

Oettinger soovib Venemaalt võrdse gaasihinna kehtestamist kõigile EL-i liikmesriikidele ning Ukrainale, Gruusiale ja Lääne-Balkani riikidele.

Ukraina energeetikaminister Juri Prodan ütles reedel, et Ukraina annab Vene gaasikontserni Gazprom arbitraažikohtusse, kui Kiiev Moskvaga gaasihinnas kokkuleppele ei jõua.

Gazprom kavatseb piirata juunist gaasimüüki Ukrainale, kui Ukraina mais gaasi eest ettemaksu ei tee, ütles kohtumisel Venemaa energeetikaminister Aleksandr Novak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles