Inspektsioon: kontorivõrk on panga äriline otsus

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikestes kohtades suletakse pangakontoreid.
Väikestes kohtades suletakse pangakontoreid. Foto: Kristjan Teedema

Finantsinspektsiooni kommunikatsioonijuht Malle Aleksius ütles Swedbanki otsust sulgeda sel aastal veel 10 pangakontorit kommenteerides, et normid kontorivõrgu ei reguleeri.

«Krediidiasutuste seadus või muud sarnased normid otseselt ei reguleeri seda, missugune peab olema ühe või teise Eestis tegutseva panga kontoritevõrk. Need otsused on panga ärilised otsused ning teoreetiliselt võib pank tegutseda ka puhtalt internetipõhiselt, kui selline ärimudel panga kui äriorganisatsiooni jaoks toimib,» selgitas Aleksius.

Seadusega reguleeritakse Aleksiuse sõnul sularaha ringluse ja makseteenuste kui elutähtsate teenuste toimepidevust. «Lihtsamalt öeldes näiteks seda, kuidas pangad peaksid käituma, et tagada või taastada kaardimaksete toimimine,» ütles ta.

Finantsinspektsioon tegeleb ka eestlaste finantskirjaoskusega, kuid pankade nõustajate kadumine maapiirkondadest Aleksiuse hinnangul probleem ei ole. «Tuleb arvestada, et pank kui äriorganisatsioon ei ole sõltumatu nõustaja. Sõltumatut nõu rahaasjades leiab näiteks Finantsinspektsiooni tarbijaportaalist www.minuraha.ee,» sõnas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles