Prisma: prokuratuuri süüdistused on alusetud

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma lükkab prokuratuuri süüdistused tagasi.
Prisma lükkab prokuratuuri süüdistused tagasi. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Prisma Perekmarketi tegevjuhi Janne Lihavaineni kinnitusel ei ole nad prokuratuuri poolt esitatud süüdistuses ette heidetud tegusid toime pannud ning peab süüdistust alusetuks.

«Vastab tõele, et AS Prisma Peremarketile on esitatud süüdistus, mis puudutab väidetavat konkurentsi kahjustavat kokkulepet või kooskõlastatud tegevust seoses viina hindadega 2009 aastal. Prisma ei ole süüdistuses ette heidetud tegusid toime pannud ning peame seetõttu süüdistust alusetuks,» kommenteeris Lihavainen Postimehele.

«Oleme alati seisnud ausa konkurentsi eest ja oleme seda oma tegudega ka välja näidanud. Kuna menetlust puudutavate andmete avaldamine ilma prokuratuuri loata on piiratud, siis ei saa ma praegusel hetkel täiendavaid kommentaare anda,» lisas ta.

Prokuratuur esitas konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimises süüdistuse AS-ile Liviko, AS-ile Selver, AS-ile Rimi Eesti Food, OÜ Maxima Eesti, Prisma Peremarketile ja AS Helter-R -ile. Lisaks selle on saanud süüdistuse ettevõtetega seotud 11 füüsilist isikut, keda süüdistatakse konkurentsi kahjustavas hinnaalases kokkuleppes.

Süüdistuse kohaselt seisnes konkureerivate ettevõtjatega konkurentsi kahjustav koostöö tarbijate suhtes 40-protsendilise alkoholisisaldusega pooleliitriste klaastaaras madalama hinnaklassi viinade jaehindade tõstmisel minimaalselt hinnatasemeni 63 krooni ja 50 senti.

Maximast kinnitati Postimehele, et nad on prokuratuuriga igakülgselt koostööd teinud ja ennast süüdi ei tunnista. Rohkem ettevõtte uurimise huvides kommenteerida ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles