Selver: me ei ole konkurentidega hinnakokkuleppeid sõlminud

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri peab prokuratuuri esitatud süüdistusi alusetuks.
Selveri peab prokuratuuri esitatud süüdistusi alusetuks. Foto: Mihkel Maripuu

Selveri teatel on prokuratuuri süüdistus konkurentidega hinnakokkuleppe sõlmimises alusetu ja mõistetamatu ning kinnitab, et ei ole mingeid kokkuleppeid kunagi sõlminud.

«Süüdistuse sisuks olev ostumeeskonna tegevus oli selgelt suunatud konkurentsivõime säilitamisele, mitte selle kahjustamisele. Prokuratuuri niisuguse loogika alusel saaks kohtu alla anda iga teise ettevõtte ning ilmselt ei jääks kogu Eesti kaubandusest keegi seaduse sellise rakendamise ees puhtaks,» märkis Selver oma teates.

«Konkureerime üksteisega igapäevaselt selle nimel, et pakkuda klientidele parimat teenust, head kaubavalikut ja konkurentsivõimelist hinda. Selver ei ole sõlminud ega sõlmi ka tulevikus ühtegi kartellikokkulepet,» ütles AS Selveri juhatuse liige Kristi Lomp.

Lombi sõnul on aus konkurents on neile kasulik ning ostuvaldkonna töötajad on konkurentsiõiguse piirangute osas täiendavalt koolitatud, et hoiduda mitmetitõlgendamist võimaldavasse olukorda sattumast.

«Loodan, et õigeksmõistev otsus tuleb kiiresti ning vabastab Selveri süüdistusest,» lisas Lomp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles