Süüdistus: suured kaubandusketid leppisid viina hinnatõusus kokku

Liina Valdre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri kett.
Selveri kett. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Tallinna Kaubamaja AS-i tütarettevõte Selver AS sai täna prokuratuurilt süüdistuse konkurentidevahelise kokkuleppe sõlmimises ja tegevuses, millega väidetavalt määrati kolmandate isikute suhtes kindlaks teatud kauba hind.

Süüdistusele järgneb kohtumenetluse algatamine, teatas ettevõte.

Süüdistuse väitel leppisid Selver AS, Rimi Eesti Food AS, Maxima Eesti OÜ, Prisma Peremarket AS, AS Helter-R ja AS Liviko kokku teatud viinade jaehindade tõstmises 2009. aastal.

Selver peab süüdistust alusetuks ja on seisukohal, et ei ole süüdistuses etteheidetud tegusid toime pannud.

Selver märgib oma teates, et jätkab oma tavapärast äritegevust ning informeerib börsi jätkuvalt asjaolude täpsustamisel seaduses ja börsi reglemendis sätestatud korras.

Prokuratuur kinnitab, et konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimises on saanud süüdistuse AS Liviko, AS Selver, AS Rimi Eesti Food, OÜ Maxima Eesti, Prisma Peremarket ja AS Helter-R .

Lisaks selle on saanud süüdistuse ettevõtetega seotud 11 füüsilist isikut, keda süüdistatakse konkurentsi kahjustavas hinnaalases kokkuleppes.

«Süüdistuse kohaselt seisnes konkureerivate ettevõtjatega konkurentsi kahjustav koostöö tarbijate suhtes 40-protsendilise alkoholisisaldusega pooleliitriste klaastaaras madalama hinnaklassi viinade jaehindade tõstmisel minimaalselt hinnatasemeni 63 krooni ja 50 senti,» kommenteeris riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Tammai Postimehele.

Kriminaalmenetlust alustati 2012. aastal. Kriminaalmenetluse sisu kohta ei pea prokuratuur võimalikuks detailseid kommentaare anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles