Eesti Energia rajab tuhaväljale 900 miljonit maksva tuulepargi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Energia nõukogu kiitis heaks investeerimisotsuse, mille kohaselt rajab ettevõte Narva lähistele endisele tuhaväljale 39 MW võimsusega tuulepargi.


Eelmisel aastal suletud ja haljastatud Balti elektrijaama teisel tuhaväljal hakkavad 17 tuulikut elektrit tootma 2012. aastal, teatas ettevõte.

Võtmed-kätte hanke võitnud Enercon’iga sõlmitakse ehitusleping suve jooksul ning siis algavad ka ehitustööd. 2,3 MW võimsusega tuulikud saavad tuhaväljale püsti 2011. aasta jooksul.

Tuulepargi kogumaksumus on ligikaudu 900 miljonit krooni ning aastane elektritoodang ca 90 GWh.

«Meie jaoks on oluline, et saame meie põlevkivienergeetikast jäänud jalajälge, suurt tuhavälja, rakendada taastuvenergia vundamendina. Eesti Energia jaoks tähendab see senisega võrreldes kaks korda rohkem tuuleenergiast toodetut elektrit aastas.

Narva tuhaväljal loodussõbralikult toodetud elektriga on tulevikus võimalik katta ligi 35 000 keskmise tarbimisega Eesti pere elektrivajadus,» sõnas Eesti Energia Taastuvenergia juht Ando Leppiman.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles