Endised metsandustöötajad saavad pensioni juurde

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra metskonna metsnik Eero Nukk.
Vändra metskonna metsnik Eero Nukk. Foto: Henn Soodla

Aasta algul jõustus valitsuse määrus, millega laiendati keskkonnaministeeriumi valitsemisalas olnud asutuste ja organisatsioonide nende ametikohtade loetelu, kus töötatud aeg arvatakse avaliku teenistuse staaži hulka.


Lisaks senisele loetelule arvati metsandustöötajate ametikohtade hulka, mis eeldasid avaliku võimu ülesannete täitmist, ka metsainstituudi ametikohad: peainsener, metsakaitse laboratooriumi juhataja ja metsakaitse uurimiskeskuse juhataja.


Metskondades laienes see nimetus metsaülematele, metsnikele ja metsavahtidele. .



Nimetatud ametialade pensionäridel on õigus pensioni ümberarvutamisele, kui neil on avaliku teenistuse staaži 10 või enam aastat.



Pensioni tagasiulatuvaks ümberarvutamiseks alates 27. jaanuarist 2001 peavad selleks õigust omavad endised metsandustöötajad esitama avalduse koos dokumentidega elukohajärgsele pensioniametile hiljemalt selle aasta 30. septembriks.

Kui avaldus ja dokumendid esitatakse pensioniametile pärast seda kuupäeva, siis arvutatakse pension ümber avalduse ja dokumentide esitamise kuule järgnevast kuust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles