Lätis käivitub «Euroopa venelaste liikumine»

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp
Läti lipp Foto: Liis Treimann

Lätis on elavnenud euroopalikult meelestatud venekeelne elanikkond: Dienas Bizness kirjutab viitega LTV saatele Neka Personiga kodanike otsusest asutada «Euroopa venelaste liikumine».

Üks idee algatajaid on endine Läti venekeelse ajalehe Tšas ajakirjanik Igor Vatolin, kes selgitas televaatajatele, et loodava organisatsiooni eesmärgiks on näidada Vene presidendile Vladimir Putinile, et Lätis on ka euroopalikult meelestatud venelasi ning käputäis radikaale ei esinda tervet Läti venelaste kogukonda.

«Mulle näib, et pärast Krimmi sündmusi tuleb igal inimesel määratleda, kas ta on Läti ja Euroopa patrioot või Putini administratsiooni viies kolonn,» ütles Vatolin.

Praegu on ühing «Euroopa venelaste liikumine» loomisjärgus. Selle tuumik hakkab koosnema ligikaudu kahekümnest eri valitsusväliste organisatsioonide, kultuuriringkondade jms esindajast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles