Ansip: Eesti tööpuudus on kohutavalt suur

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusjuht Andrus Ansip Brüsselis.
Valitsusjuht Andrus Ansip Brüsselis. Foto: SCANPIX


Valitsusjuht Andrus Ansip ütles hommikul Euroopa Ülemkogule saabudes ajakirjanikele, et Eesti ei taha teisi õpetada, sest meie tööpuuduse määr on kohutavalt kõrge ja majanduskasvu näitaja nõrk.
 


«Eesti eelarvedefitsiit oli mullu 1,7 protsenti, headel aegadel kogusime märkimisväärsed reservid, meil on veel reserve 11,7 protsenti SKTst, meie võlakoormus on vaid 7,2 protsenti SKTst,» loetles Ansip. «Aga Eesti pole küllalt hea, et teisi õpetada – tööpuuduse määr on Eestis kohutavalt kõrge, majanduskasvu näitaja oli mullu hirmus negatiivne.»

«See oli meie valik, kärpida avaliku sektori kulutusi, teha struktuurseid reforme, tõsta kütuse ning alkoholi ja tubaka aktsiise,» lisas valitsusjuht. «Kuid me ei taha õpetada teisi. Euroopa Liit peab omama senisest enam kooskõlastatud majanduspoliitikat, mõne riigi eelarve puudujääk on liiga kõrge, me peame tegutsema.»

Majanduskasvu ja tööpuuduse näitajate poolest Euroopa punaste laternate hulka kuuluv Eesti suudab samas näidata eeskujulikke eelarvedefitsiidi ja võlakoormuse näitajaid. Kaks viimast on aga peamised Euroopa Ülemkogu murelapsed, sest on rahaturud on kaotamas usku Vana Maailma võimesse tasuda võetud võlgu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles