Europarlamendi president kutsus eurooplasi kokkuhoiule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi president Jerzy Buzek neljapäeva hommikul Brüsselis ajakirjanike piiramisrõngas.
Europarlamendi president Jerzy Buzek neljapäeva hommikul Brüsselis ajakirjanike piiramisrõngas. Foto: Scanpix Reuters

Europarlamendi poolakast president Jerzy Buzek ütles neljapäeval Brüsselis ajakirjanikele, et eurooplased peavad mõistma, et kulutada ei sa rohkem kui teenitakse, samuti on kulude kokkuhoiule suunatud reformid vältimatud.
 


«Me peame rääkima kodanikele, et peame kauem töötama, hiljem pensionile minema ja hakkama saama rahaga, mida suudame teenida,» ütles Buzek.

Buzek tunnistas, et euroliit on võlakriisi tõttu keerulises olukorras, sest rahaturud ei usalda enam võlakoorma all ägavaid riike.

Buzek kinnitas, et Euroopa Ülemkogu neljapäevane istung suudab tuua pöörda ja veenda maailma, et Euroopa riigid saavad reformide ja kulude kokkuhoiuga hakkama.

Parlamendi president tõi eeskujuks Ida-Euroopa riike, kes Euroopa Liiduga liitumise eel reformisid oma majandust. Eestit ta ei märkinud, küll aga Poolat ja Ungarit.

Buzek ütles, et endise ametiühingu juhina ta mõistab väga hästi, kui valus on koondada töölisi, aga majanduse konkurentsivõime säilitamiseks on see möödapääsmatu.

«Kui kõik liikmesriigid teevad ära oma kodutöö, reformivad majandust, siis on võimalik ka vältida võlakriisi kasvamist uueks ülemaailmseks kriisiks,» ütles Buzek.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles