Liviko omandas 50 protsenti Jaapani impordifirmast

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

AS Liviko omandas 50 protsenti Jaapanis alkohoolsete toodete impordi ja distributsiooniga tegelevast ettevõttest Hanza Trading Co, teatas ettevõte.


AS Liviko investeering on teadaolevalt esimene Eesti ettevõtte poolne Jaapani ettevõtte suurosaluse omandamine. Liviko on võtnud kohustuse investeerida Jaapani ettevõtte äritegevusse 50 miljonit jeeni ehk ligi 7 miljonit krooni. Aktsiatehingu suurust pooled ei avalikusta.

«Tütarettevõte Jaapanis võimaldab Liviko jookide müügile ja tutvustamisele rohkem tähelepanu pöörata ning läbi strateegilise partnerluse saavutada parem ja asjatundlikum kohalolek ühel suurema tarbimispotentsiaaliga turul maailmas,» ütles AS Liviko juhataja Janek Kalvi.

Möödunud aastal alustas Liviko Jaapanisse Viru Valge Coolerite ja Viru Valge viinade eksporti.

AS Liviko investeeris 2009. aastal 20 miljonit krooni lahjade alkohoolsete jookide liini ja hakkas kangete alkohoolsete jookide kõrval ka lahjasid alkohoolseid jooke ise valmistama.

Tootmisliin võimaldab valmistada Euroopa nõuetest erinevat, Jaapani seadustele ja tervisekaitse nõuetele vastavat keerukat tootmistehnoloogiat kasutades jooke,  mis vastavad Jaapani turu nõudmistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles