Kruiisilaevad toovad tänavu Tallinnasse 470 000 turisti

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Royal Princessi ristimistseremoonia mullu juunis Inglismaal Southamptonis. 330 meetri pikkusest Royal Princessist saab pikim Tallinnas peatunud laev.
Royal Princessi ristimistseremoonia mullu juunis Inglismaal Southamptonis. 330 meetri pikkusest Royal Princessist saab pikim Tallinnas peatunud laev. Foto: Reuters / Scanpix

Esmaspäeval algab kruiisilaeva Discovery sildumisega Vanasadamas ametlikult Tallinna Sadama tänavusuvine kruiisihooaeg, kokku toovad kruiisilaevad tänavu Tallinnasse 470 000 turisti.

Kokku külastavad kruiisilaevad Tallinna sel aastal 300 korda, tänavune hooaeg toob Tallinnasse ka Royal Princessi, millest saab pikim Tallinnas sildunud laev, teatas Tallinna Sadam. Sel hooajal külastab Tallinna esmakordselt kaheksa kruiisilaeva, nende hulgas on ka  330 meetri pikkune kruiisilaev Royal Princess. 

Mai keskpaigaks valmib Vanasadamas uus kruiisikai, mis võimaldab teenindada senisest suuremaid kruiisilaevasid. Samuti toimub tänavu järjekordselt viis Hispaania  kruiisifirma Pullmantur pööringut, kus Tallinn on Läänemere kruiisireiside alg- ja lõpp-punkt.

Suvehooaja esimene ehk Voyages of Discovery kruiisilaev Discovery  655 reisijaga pardal saabub Tallinna esmaspäeva hommikul kell 9. Discovery  reisijatest on valdav enamus britid, kuid on ka Iirimaa, Ameerika Ühendriikide, Austraalia, Mehhiko, Taani, Prantsusmaa, India ja teiste riikide kodanikke.

Discovery 14-päevane kruiis algas Hullist Suurbritanniast, seejärel peatuti Rosyth’s Šotimaal, edasi külastas laev Kopenhaagenit, Helsingit ja Peterburi. Tallinnas suunduvad ligi pooled reisijad turismifirma Deneesti poolt  korraldatavatele ekskursioonidele vanalinna, kus traditsioonilise vanalinnatuuri kõrval saavad  soovijad nautida ka rahvatantsuetendust. Ülejäänud kruiisituristidel on võimalus linnaga omal käel tutvuda. Tallinnast suundub Discovery edasi Stockholmi ja Oslosse ning seejärel kruiisireisi lõppsihtkohta Hulli.

Suvine kruiisihooaeg kestab 26. septembrini, kuid kruiisituriste on Tallinna oodata veel ka oktoobris  ja detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles