Tartumaa bussijuhid soovivad 930-eurost kuupalka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljuti nõudsid palgatõusu ka Pärnu bussijuhid.
Hiljuti nõudsid palgatõusu ka Pärnu bussijuhid. Foto: Ardi Truija

Tartumaa bussijuhid leppisid kokku, et tuleval aastal on nad nõus tööd tegema kuupalgaga alates 930 eurost ja tunnipalgaga alates 3,80 eurot tunnis.

Tänane bussijuhtide palgatase on Tartumaal alates 750 eurost kuni 1100 euroni, üksikutel juhtudel kuni 1400 euroni, teatas transpordi ametiühing.

Transpordi ametiühingu bussijuhtide koordinaatori Aare Kübarsepa sõnul on tegu Tartumaal liinivedu teostavate bussijuhtide vabatahtliku kokkuleppega, millele on oma allkirja andnud üle 150 Tartumaal liinivedu teostava bussijuhi.

«Kokku on Tartumaal liinivedu teostavaid bussijuhte alla 300,» rääkis Kübarsepp lisades, et allkirjade kogumine veel käib ja leppele soovitakse saada vähemalt kahe kolmandiku bussijuhtide allkirjad.

Lisaks palgale seisab kokkuleppes ka punkt vajadusel transpordi ametiühingu korraldatavatest aktsioonidest osavõtmise kohta ning keeldumine käsunduslepingu sõlmimise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles