Olari Taal ootab Eesti Energia juhi kohale tihedat konkurentsi

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olari Taal suundumas Eesti Energia nõukogu istungile.
Olari Taal suundumas Eesti Energia nõukogu istungile. Foto: Peeter Langovitš

Novembri lõpus vabanevale Eesti Energia juhi kohale kandideerija peab saama võimaluse oma meeskond juhatusse tuua, avaldas ettevõtte nõukogu liige Olari Taal.

Ambitsioonikad Eesti Energia töötajad võiksid Taali sõnul ettevõte juhi kohale kandideerida, kuid senise juhi Sandor Liive visioon osutub tõenäoliselt parimaks.

«Eestimaal  on väga palju juhi omaduste ja kogemustega inimesi, kes võtaksid väljakutse vastu ja tõenäoliselt saab  konkursi toimumisel olema häid kandidaate väljastpoolt Eesti Energiat kümneid,» rääkis Taal.

«Ideed, et meie riigiettevõtet võiks juhtida mõni tubli välismaalane, pean kahtlaseks, sest sellise palgatasemega, mida üldsus on nõus alla neelama, ei saa me osta juhti, vaid paremal juhul  vaid nn pooljuhti,» lisas ta.

Uus juhatuse esimees peab saama võimaluse esitada omalt poolt nõukogule kinnitamiseks juhatuse liikmete kandidaadid.

«Sandor on töötanud Eesti Energias 1998. aastast, sealhulgas alates 2005. aastast juhatuse esimehena, ja raske on ülehinnata tema osa ettevõtte edus. On vägagi tõenäoline, et tema visioon ettevõtte arengust järgneval perioodil osutub konkursil parimaks ja ta jätkab juhatuse esimehena,» lisas Taal. «Loomulikult võiksid konkureerida ambitsiooniga inimesed ka ettevõtte seest, sest erinevatest   arengunägemustest on vaid kasu.»

Eesti Energia juhi leidmisel on konkursse korraldatud nii 1997. kui ka 2005. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles