Uuring: Eesti peaks arendama tuule- ja päikeseenergiat

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator.
Tuulegeneraator. Foto: Priit Rajalo

Eesti tarbijate hinnangul peaks riik kõige enam keskenduma tuule- ja päikeseenergia arendamisele, selgus elektrilepingu sõlmimise portaali Energiaturg.ee uuringust.

Energiaturg.ee tegevjuhi Pirmin Tamme sõnul näitasid uuringu tulemused tarbijate suurenenud valmidust nii taastuvenergia kasutamiseks kui ka tootmiseks, mida tõestas asjaolu, et lausa 71 protsenti tarbijatest tunneb huvi päikesepaneelide ostmise vastu.

«Seejuures ligi 66 protsenti vastajatest peab päikesepaneelide alginvesteeringut liialt kalliks ja võimaliku lahendusena nähakse ka suuremat riigipoolset toetust. Enamik tarbijatest peab päikesepaneelide tootlikkust Eesti kliimas efektiivseks ning vaid kümnendiku hinnangul ei tasu nende soetamine kohalikes tingimustes ära,» selgitas Tamm.

Tamme sõnul on tarbijate kasvav huvi taastuvenergia vastu eelkõige tingitud elektrituru avanemisega kaasnenud energiahindade tõusust, mis on pannud tarbijad otsima alternatiivsed energialahendusi ja mõtlema rohkem ka keskkonnasäästlikkusele.

Uuringus osales ligi 700 vastajat ja see viidi läbi 2014. aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles