Euro tulek muutis pensionärid pessimistlikuks

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionärid mullu sügisel Toompeal meelt avaldamas. Faktum & Ariko uuringust ilmnes, et pensionärid on muutunud kolme kuuga pessimistlikumaks.
Pensionärid mullu sügisel Toompeal meelt avaldamas. Faktum & Ariko uuringust ilmnes, et pensionärid on muutunud kolme kuuga pessimistlikumaks. Foto: Liis Treimann

Tööealine elanikkond on märtsiga võrreldes optimistlikum, keskmine pensionär aga pessimistlikum, selgus uuringufirma Faktum & Ariko regulaaruuringust.

Kuigi tarbijate üldine optimismi-pessimismi indeks märtsiga võrreldes tõusis, toimus järsk langus 65-74-aastaste tarbijate seas: 100 palli skaalal mõõdetav indeks langes 54,1 punktilt 48,7-le. Faktum & Ariko uuringutejuhi Kalev Petti sõnul pole langusel otsest majanduslikku põhjust, kuid et indeksi viisid alla just ootused järgneva kuue kuu suhtes, seostas Petti pensionäride pessimismi hirmuga euroga kaasneva hinnatõusu ees.

Väga positiivseks nimetas Petti seevastu optimismi kasvu 25-44-aastaste ja 45-64-aastaste vanuserühmades, seega peamise tööealise elanikkonna seas. Muutuse põhjuseks pidas ta üldise majandusolukorra mõningast stabiliseerumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles