Eesti nutirakendus sai 100 000-dollarilise investeeringu

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify
Taxify Foto: Taxify.ee

Eesti nutirakendus Taxify ühendab taksofirmasid ja kliente, aidates esimestel tööd leida ja teistel kiiresti, mugavalt ning soodsalt üüriauto leida.

Erinevad ingelinvestorid USAst, Euroopast ning Aasiast investeerisid Taxifysse kokku 100 000 dollarit, et seni vaid Eestis ja Lätis opereeriv idufirma saaks oma tegevust laiendada Ida-Euroopasse. Eesti investorite hulka kuuluvad näiteks Märt Kelder, Martin Villig ja Andrus Purde (tuntud ka kui «Skype Mafia»), vahendab Techrunch maailmale.

Rakendus toob kasutajateni taksofirmade pakkumised, olles niimoodi veebipõhine dispetšer ehk «kiisu», nagu neid telefoniajastul tunti. Tellija võib valida taksot näiteks sõiduhinna või kohalejõudmise aja järgi. Muuhulgas näeb liitunud taksode asukohta reaalajas linnakaardil.

Eelmisel sügisel alustanud Taxify rakendust on esimese poole aasta jooksul alla laetud 40 000 korda (nii Androidile kui iPhone’ile) ja praeguseks on firmal 15 000 stabiilset kasutajat. Koostööd tehakse üheksa taksofirmaga, kokku 950 juhiga. Firmale maksab Taxify kasutamine 12-15 eurot kuus. Lepinguid pakutakse ka üksiküritajatele, kelle käest ei võeta kuumaksu, vaid tasu iga kliendi vahendamise eest.

Taxify asutaja Markus Villig ütles portaalile, et investorite raha kasutatakse lähema nelja kuu jooksul äri laiendamiseks Leetu, Rootsi, Soome ja Gruusiasse. Pärast seda, ta ütles, on meil sihikul mitmed Lääne-Euroopa ja Aasia linnad, kuid ei soovinud plaane täpsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles