Kredex: 64 protsenti ettevõtetest on kasutanud tegevuse rahastamiseks laenu

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kredex
Kredex Foto: Kredex

Kredexi poolt tellitud ettevõtjate teadlikkuse ja rahulolu uuringust selgus, et 64 protsenti ettevõtetest on kasutanud tegevuse rahastamiseks laenu, eksportivatest ettevõtetest on laenu kasutanud 72 protsenti.

Ettevõtjad leidsid, et Kredexi teenused vastavad nende vajadustele (97 protsenti), teenuste taotlemine on lihtne (91 protsenti) ning tingimused arusaadavad (93 protsenti), vahendas Kredex.

Vastajad hindasid kõrgelt  asjatundlikkust, usaldusväärsust ja teenindusvalmidust. Kuigi valdav enamus vastajatest leidis, et see Kredexit ei iseloomusta, siis mainis väike hulk ettevõtjaid ka bürokraatlikkust ning aeglust.

«Selle aastaprioriteediks on riikliku fondifondi käivitamine, mille eesmärk on parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi läbi riskikapitalituru arengu. Loodav fondifond peaks alustama tegevust aasta teises pooles,» ütles Kredexi ettevõtlusdivisjoni juht Lehar Kütt.

Eelmisel aastal käendas Kredex 484 ettevõtte finantskohustusi 53 miljoni euroga, mille abil kaasasid ettevõtted pankadest täiendavat finantseerimist 101 miljoni euro ulatuses.

Uuringust selgus, et ettevõtetel on KredExi teenustest kõige suurem huvi laenukäenduse, allutatud laenu, ekspordilaenu ja tehnoloogialaenu vastu.

Uuringus osales 485 ettevõtet. Uuringu viis Kredexi tellimusel  läbi Faktum & Ariko AS.

Kredex on riigile kuuluv finantsasutus, mis aitab parandada Eesti ettevõtete rahastamisvõimalusi, maandab krediidiriske ja võimaldab inimestel rajada või renoveerida oma kodu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles