VKG kasum kukkus oluliselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VKG tootmisterritooriumil Kohtla-Järvel toimunud kolmanda Petroter põlevkivi ümbertöötlemistehase nurgakivi asetamise tseremoonia.
VKG tootmisterritooriumil Kohtla-Järvel toimunud kolmanda Petroter põlevkivi ümbertöötlemistehase nurgakivi asetamise tseremoonia. Foto: Tairo Lutter

AS-i Viru Keemia Grupp (VKG) puhaskasum vähenes auditeerimata andmeil 2013. aastal 44,2 protsenti 19,4 miljoni euroni, müügitulu kasvas samal ajal 2,2 protsenti 220,4 miljoni euroni.

Kontserni bilansimaht oli 513,6 miljonit eurot, millest kohustused moodustasid 196,2 miljonit eurot, selgub ettevõtte aastaraamatust.

Ojamaa kaevanduse tootmismaht 2013. aastal oli 2,8 miljonit tonni põlevkivi. Tänavu plaanib VKG kaevandada 3,1 miljonit tonni ja töödelda 2,8 miljonit tonni põlevkivi.

VKG osa riigi maksutulus oli 2013. aastal 37 miljonit eurot.

Keskkonda ja arendusse investeeris VKG mullu 78,4 miljonit eurot. Investeering Petroteri tehnoloogiasse moodustas 2013. aastal 53,2 miljonit eurot. 2014. aastal käivitatakse teine Petroteri tehas, kolmanda tehase käivitamine on plaanitud 2016. aasta alguseks. Iga tehase ööpäevane võimsus on 3000 tonni põlevkivi. Kolm tehast kokku kasvatavad VKG senise tootmismahu rohkem kui kahekordseks.

Möödunud aastal alustas ettevõte lubjatehase ehitamisega. Tehas asub Kohtla-Järve tootmisterritooriumil ning seal toodetud lupja kasutab kontsern nii praeguse kui ka tulevaste väävlipüüdmisseadmete tooraineks.

Projekti kogumaht on ligikaudu 5 miljonit eurot. Tehase tootmisvõimsus on 75 tonni lupja ööpäevas, uus seade on võimeline toorainega varustama kolme kuni nelja korraga töötavat väävlipüüdurit. Hetkel on VKG-s ehitamisel teine väävlipüüdur ja aastaks 2016 on ettevõttel plaanis soetada veel kaks väävlipüüdmisseadet.

Tänavu lõppeb VKG Oili mahutipargi ja torustike hingamissüsteemi rekonstrueerimise viimane etapp. Samal aastal laiendab kontsern mahutiparki uute Petroteri tehaste tarbeks. Ka seal läheb kokku uuendustööks 5 miljonit eurot.

2014. aastal vahetatakse välja rektifikatsioonikolonn. Projekti ettevalmistus kestis mitu aastat ja sellesse läheb aastatel 2013–2014 ligi 3 miljonit eurot.

Mullu alustas ettevõte ka uue olmekompleksi ehitusega, mis on planeeritud tuhandele kasutajale ja valmib 2014. aasta oktoobriks. Investeeringu maht ulatub 3 miljoni euroni.

VKG kontserni kuuluvad OÜ VKG Kaevandused, VKG Oil AS, VKG Energia OÜ, AS VKG Soojus, OÜ Viru RMT, VKT Transport AS, OÜ VKG Elektrivõrgud, VKG Elektriehitus AS, VKG Plokk OÜ ja VKG Diisel OÜ. Kontsernis töötab 2100 inimest

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles