Uuenevas teletornis nähakse Eesti üht olulisemat turismiobjekti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enam kui saja miljoni krooniga renoveeritavas Tallinna teletornis nähakse peale uuenduskuuri lõppu Eesti üht atraktiivsemat turismiobjekti.


Täna teletorni uuendustööde algust tähistanud üritusel tõdes majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, et teletorni sugune objekt suurendab väliskülaliste motivatsiooni viibida nii Tallinnas kui Eestis.

«See annab ka rahaliselt meie turismisektorile palju uusi võimalusi,» märkis Parts. «Loodame, et teletorn saab olema äriliselt hästi sissetoov projekt.»

Tallinna linnapea Edgar Savisaar sõnul on linna esmane huvi see, et teletorn oleks taas samasuguse tähendusega, nagu siis, kui see 1980. aasta olümpiamängude ajaks ehitati. «Kindlasti tõstab see ka linna atraktiivsust,» leidis Savisaar.

SA Tallinna Teletorn nõukogu esimees Aare Siimon ütles, et teletorni renoveerimisprojekti maksumus kokku ulatub 103 miljoni kroonini, millest 84 protsenti kaetakse EL fondidest ning 16 protsenti moodustab omanikfirma Levira omafinantseering.

Tema sõnul pole sihtasutusele seatud eesmärgiks investeeringute kiiret tagasiteenimist, küll ootab omanik, et SA Tallinna Teletorn saab ise oma majandamisega hakkama.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles