Ansip: arstide koolitused peaksid olema avalikud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip ütles Vikerraadio saates «Reporteritund», et patsiendil peaks olema võimalik teada saada, mis firma spondeeritud reisil ta arst on käinud.

«Erinevates riikides on ka erinevad regulatsioonid taolistel koolitusreisidel osalemiseks. Minu meelest minimaalne, mida peaks tegema, oleks see, et kõik need koolitustel osalemised peaksid olema avalikud, et ka patsiendil oleks võimalik teada, mis firma spondeeritud reisil tema arst on käinud ja kas see ravi, mida määratakse, oleks parim võimalikest,» ütles Ansip.

Ansip ütles, et ta ei mõista hukka ülemaailmset tava, et ravimifirmad oma toodete tutvustamiseks konverentse ja seminare korraldavad. «Kui ravimifirmad loobuksid taoliste ürituste korraldamisest, siis jätaks see arstide täienduskoolitusse päris sügava tühimiku,» ütles Ansip.

«Arstide täienduskoolitustel osalemist ei maksaks vaadata kui mingit soojameresaartel lõbureisil käimist, vaid see on töö. Vaevalt, et need arstid seal sooja mere ääres päikest võtta saavad,» märkis Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles