Viking Line'i kahjum kolmekordistus

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line'i Mariella Helsingis
Viking Line'i Mariella Helsingis Foto: Peeter Langovits

Laevafirma Viking Line’i tegevuskahjum tõusis 2009. aasta novembrist 2010. aasta aprillini 16,9 miljoni euroni, mis on 3,5 korda suurem kui eelmisel majandusaastal.

2008. aasta novembrist kuni 2009. aasta aprillini oli firma tegevuskahjum 4,8 miljonit eurot, selgub ettevõte majandusaruandest.

Majandusnäitajatele on halvasti mõjunud reisiparvlaeva Isabella remont ja laevakütuse kõrge hind. Ka reisijate arv on veidi vähenenud ja konkurents surub piletite hindu alla.

Viking Line’i kuue kuu konsolideeritud käive kerkis 1,5 protsenti 210 miljonit euroni ja seda võrreldes eelmise majandusaasta sama perioodiga.

Reisijate arv vähenes kokku 89 942 inimese ehk 3,2 protsendi võrra 2 704 282ni. Suurim tagasilöök tabas ettevõtet liinil Mariehamn-Kapellskär, kus reisijate arv kukkus 9,2 protsenti. Ligi kolmeprotsendine langus oli Stockholmi-Marienhami kruiisidel, kaheprotsendine reisijate vähenemine oli liinil Helsingi−Mariehamn−Stockholm.

Tallinna-Helsingi liinil suurenes reisijate arv aga 5,0 protsenti 688 521ni.

Viking Line’i ennustuse järgi tuleb praegune majandusaasta kehvem kui eelmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles