Teletorn saab 170 meetri kõrgusel asuva klaaspõranda

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Täna tutvustasid Sihtasutuse Tallinna Teletorn tulevane juhataja Riina Roosipuu ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts teletornis tehtavaid uuendusi ning avasid pidulikult ehitustööd.


Tallinna Teletorni renoveerimistööde käigus kujundatakse ümber teletorni sissepääsuala, asendatakse liftid ja suur osa tehnosüsteemidest ning rekonstrueeritakse 170 meetri kõrgusel asuv vaateplatvorm ja selle kohal olev 22. korrus, mis on seni külastajatele suletud olnud.

Teletorni magnetiks on olnud ja jääb 21. korruselt avanev vaade, mille nautimist muudavad põnevamaks objekte tutvustavad multimeedia lahendused, võimaldades vaadata ka ajas edasi ning tagasi. Ühtlasi hakkab teletorni vaateplatvormil külastajaid kostitama väike kohvik.

KOKO Arhitektide juhataja Andrus Kõresaare sõnul saavad soovijad juba järgmisel suvel proovile panna ka oma kõrgusetaluvust 170 meetri kõrgusel klaaspõrandal seistes ja otse enda alla vaadates.

«Arvestades Tallinna Teletorni silmapaistvat arhitektuurset lahendust, unikaalset kontseptsiooni ja elamuslikke esitlusviise, saab Teletornist kindlasti üks külastatavamaid turismiatraktsioone Eestis,» lisas Kõresaar.

22. korrusel avatakse Eesti teadus- ja kultuurisaavutusi tutvustav püsiekspositsioon. 21. korruse vaadet ja ekspositsiooni vahendavad erinevat tüüpi robotid.

Rõhutamaks teletorni märkimisväärset rolli Eesti ajaloos on teise korruse ekspositsioonisaali kavandatud torni ajalugu kajastav videoekspositsioon.

Teletorni esimesele korrusele luuakse Teletorni telestuudio ehk külastajatele telesaadete tegemise võimalus ning lastele mõeldud robotite meisterdamise tuba.Tallinna Teletorni renoveerimistöid teostab AS KMG Ehitus.

Ehitustööde maksumuseks on 88,4 miljonit krooni. Renoveeritud teletorn avatakse külastajatele 2011. aasta juulis.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles