SEB: jätkame edaspidi koostööd PZUga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB pangakontor.
SEB pangakontor. Foto: Elmo Riig / Sakala

SEB sõnul jätkab pank edaspidi koostööd kindlustusettevõttega PZU, pärast seda, kui viimane omandas panga senise kindlustussektori koostööpartneri RSA.

«SEB koostöö RSAga kujundas ümber Eesti kindlustusturgu – see andis panuse nii konkurentsi kui ka innovatsiooni suurenemisse. RSA kliendikeskne mõtteviis on omane ka uuele omanikule ja näeme senise positiivse arengu jätku. RSA esmaklassiline kahjukäsitlus ja tootevalik on ka PZU prioriteet, seega ei muuda meie kindlustuspartneri võimalik omanikuvahetus SEB klientide jaoks midagi ja meie koostöö jätkub senisel kujul,» ütles SEB juhatuse liige Eerika Vaikmäe-Koit BNSile.

Poola PZU grupp jõudis neljapäeval kokkuleppele omandamaks Poolas ja Balti riikides RSA varad, tehingute summaarne koondmaht on umbes 360 miljonit eurot.

2013. aasta 31. detsembri seisuga oli RSA Balti riikide varade väärtus umbes 309 miljonit eurot ja netovarad moodustasid umbes 106 miljonit eurot. 2013. aasta brutokasum oli 18 miljonit eurot. RSA Balti riikide varade ostuhind oli umbes 270 miljonit eurot, mis sisaldas ka RSA Insurance Group plc-le makstavat dividendi 12 miljoni euro ulatuses.

Kõik tehingud viiakse eelduste kohaselt lõpule 2014. aasta jooksul.

SEB sõlmis 2011. aasta kevadel RSA kindlustusega eksklusiivse koostöölepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles