Amazon plaanib kuue kaameraga supertelefoni

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazon.com logo
Amazon.com logo Foto: amazon.com

Tundub, et pärast kuudepikkusi kuulujutte on Amazon väga lähedal oma esimese nutitelefoni avalikustamisele. Kas nutitelefonid polegi veel valmis ja mida uut suudab internetikaubamaja pakkuda?

Portaal BGR on näinud fotosid, mis sellele valgust heidavad. Telefoni esipaneelil on tervelt viis kaamerat, üks tavaline ja neli nurkades. Kuna prototüüp on disaini peitmiseks kaetud mingit sorti kohmaka korpusega, ei saa täpsemaid järeldusi teha. Eeldatavalt on tagapaneelil veel kuueski kaamera. Miks vajab üks telefon nii palju silmi?

Arvatakse, et Amazon kavatseb telefonil kasutada uut tüüpi kolmedimensioonilist kasutajaliidest. Neli nurgakaamerat on tegelikult madala energiatarbega infrapunasensorid, mis jälgivad kasutaja nägu. Nii saab telefon aru, mis asendis teda hoitakse ja kuvab vastavalt ekraanile kasutajaliidese elemente. 3D elemendid hõlmavad taustapilte ja ikoone. Pole selge, mis kasu see klientidele tooma peaks. Varem on prillivaba 3D ekraaniga kantavatel seadmetel eksperimenteerinud Nintendo 3DS käsikonsool ja HTC Evo 3D telefon.

BGRi allikas väidab, et Amazon värbab agressiivselt tarkvaraarendajaid, kes uudsele telefonile väärilist sisu ja rakendusi toodaksid.

Erinevate allikate info langeb kokku. Telefonil on Qualcomm Snapdragon protsessor, 2GB operatsioonimälu, 4,7 tolline 720p ekraan. Operatsioonisüsteemiks saab Amazoni usku pööratud Android. Lisaks lipulaevale lubatakse hiljem esitleda ka tagasihoidlikumate näitajatega ja odavamat Amazonifoni, millel 3D vidinad puuduvad.

Netikaubamaja Amazon on oma hüpetega riistvaramaailma üldiselt kenasti toime tulnud, selle näiteks on nii Kindle’ e-lugerid, Fire tahvelarvuti kui teleteenus FireTV. Riistvaramüüki toetab pea põhjatu sisuteenuste kaubamaja. Aeg näitab, mida Amazon suudab teha nii tihedal turul, kui seda on nutitelefonide oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles