Vaata milliste suurettevõtete tippjuhtide tasud eelmisel aastal langesid

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki juhi Mark Zuckerbergi palk oli eelmisel aastal üks dollar ning.
Facebooki juhi Mark Zuckerbergi palk oli eelmisel aastal üks dollar ning. Foto: AP Photo / Scanpix

USA suurettevõtete tippjuhtide mediaantasu kasvas eelmisel aastal 9 protsenti 13,9 miljoni dollarini, ometi oli 500 suurima ettevõtte hulgas kaheksa tegevjuhti kelle töötasud eelmisel aastal langesid, kirjutab ajakiri Fortune.

Internetifirma AOL juht Tim Armstrongi töötasu kahanes peaaegu poole võrra 6,5 miljoni dollarini võrrelduna 12 miljoniga 2012. aastal. Tasu languse peamiseks põhjuseks olid erakorraline 7,8 miljoni dollari suurune väljamakse 2012. aastal, mille ta sai lisaks 500 000 dollari suurusele boonusele.

Naftakompanii Chevron juhi John Watsoni töötasu langes üheksa protsenti 20,2 miljoni dollarini, mis oli tingitud peamiselt boonuseks makstud aktsiate 18-protsendilisest langusest. Watsoni põhipalk kasvas 6 protsenti 1,8 miljoni dollarini.

Texases asuva toiduainetööstuskompanii Dean Foodsi juht Gregg Tanneri juht kukkus 42 protsenti 3,7 miljoni dollarini. Kuna aktsia hind kukkus 2013. aastal 47 protsenti, Tanner eelmise aasta eest boonust ei saanud.

Maailma suurima mikrokiipide tootja Inteli tegevjuht Krzanich sai eelmisel aastal 9,1 miljonit dollarit võrrelduna 15,7 miljoni euroga 2012. aastal kui ta oli tootmisjuht.

McDonaldsi tegevjuhi Don Thompsoni boonus kukkus nelja miljoni võrra 9,5 miljoni dollarini. Sissetuleku langus tuli peamiselt aktsiatega mitte seotud kompensatsioonist mis kukkus 1,4 miljoni dollarini võrrelduna 8,5 miljoni dollariga 2012. aastal

Kiirtoiduketi Yum Brands tegevjuhi David Novaki töötasu kahanes 22 protsenti 10 miljoni dollarini. Sissetuleku languse põhjuseks oli ettevõtte tulemustest sõltuva boonuse langus.

Twitteri juhi Dick Costolo juhi eelmise aasta sissetulek kukkus peaaegu olematule 130 250 dollarile võrrelduna 11,5 miljoni dollarini 2012. aastal. Põhiosa 2012. aasta sissetulek tuli aktsiaboonustest. Eelmine aasta sai ta ainult põhipalka – ei boonuseid, ei aktsiaid, ei optsioone.

Facebooki tegevjuhi Mark Zuckerbergi tulu kahanes 70 protsenti 653 165 dollarini võrrelduna 1,9 miljoniga 2012. aastal. Zuckerbergi aasta palk oli 2013. aastal üks dollar ning ta tagandas enda Facebooki boonusplaanist. Tema töötasu oli seotud ihukaitse ja eralendudega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles