Leedu transpordiminister: meil ei maksa kohe suhtumist Rail Balticusse muuta

BNS
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Balticuga on tekkinud uuesti probleemid.
Rail Balticuga on tekkinud uuesti probleemid. Foto: Sille Annuk

Kui Leedu peaminister Algirdas Butkevicius kinnitas, et Leedu ei kavatse Rail Balticule takistusi teha ja on valmis nõustuma Vilniuse projektiga liitmisega hiljem, siis transpordiminister Rimantas Sinkevicius on seisukohal, et Leedul on liiga vara oma seisukohta muuta.

Ministri sõnul tuleb leida majanduslikult kõige kasulikum lahendus. Ta ei välistanud ka kompromissi, et Vilnius võidakse projektiga liita ka hiljem, kuid sellisel juhul peab see seisma kirjalikult Balti riikide ühisfirma aktsionäride lepingus.

«Olen endiselt veendunud, et Vilniuse liitmine Rail Balticuga muudab selle majanduslikult kasulikumaks, seetõttu on liiga vara seisukohta muuta,» ütles ta.

Minister pidas võimalikuks, et Rail Balticu ühisfirma luuakse praegu ning hakatakse tegema ettevalmistusi raudtee ehitamiseks Kaunasest Läti piirini ning Vilniuse kõnelusi jätkatakse edaspidi.

Kuid Sinkevicius rõhutas, et see peab olema kirjas aktsionäride lepingus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles