Eesti lihatööstuse käive kasvas mullu ligi 16 protsenti

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihatööstuse käive mullu kasvas.
Lihatööstuse käive mullu kasvas. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti lihatööstussektori käive kasvas 2013. aastal 302,5 miljoni euroni, mis tähendab 16,1-protsendilist suurenemist võrreldes aasta varasemaga, selgub põllumajandus­ministeeriumis valminud Eesti lihatööstussektori ülevaatest. 

Lihatööstussektori 302,5 miljoni euro suuruse müügitulu juures teeniti statistikaameti lühiajastatistika andmetel 10,9 miljonit eurot kasumit, mis on aasta varasemaga võrreldes 2,4 miljoni euro võrra enam.

«Müügitulu kasvu põhjuseks on toodangumahtude kasv ja varasemast suurem müük nii sise- kui välisturul. Lisaks panustas müügitulu suurenemisse liha ja osade lihatoodete kallinemine,» ütles ministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Illar Lemetti.

Statistikaameti esialgsetel andmetel eksportis lihatööstussektor 2013. aastal toodangut 30,6 miljoni euro väärtuses, mis on aasta varasemast 2,6 protsenti enam.

Lihatööstustesse investeeriti mullu 9,4 miljonit eurot, enamik sellest masinatesse ja seadmetesse 41 protsenti.

Eesti lihatööstussektoris tegutses statistikaameti lühiajastatistika andmetel 2013. aasta lõpu seisuga 55 ettevõtet, kus töötas kokku 2731 inimest. See moodustas 19,8 protsenti toiduainetööstuses hõivatud inimestest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles