Stockmann plaanib umbes 300 töökoha kaotamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmanni kaubamaja Helsingis.
Stockmanni kaubamaja Helsingis. Foto: SCANPIX

Soome jaekaubanduskontsern Stockmann teatas täna laiaulatuslike läbirääkimiste alustamisest, mis võivad viia 330 töökoha kadumiseni.

Kommunikatsioonijuht Nora Malin kinnitas IIltalehtile, et kokkuhoiuplaanid ei sisalda kaubamajade sulgemist. Ta selgitas, et kärpekava ei tähenda otseselt 330 inimese koondamist, vaid töötunde arvestades püütakse viia läbi reorganiseerimisi.

«Püüame uuendada kõigi kaubamajade struktuuri nii, et need oleksid edaspidi konkurentsivõimelised,» lisas ta.

Stockmann tegi suuri kärpeid Venemaal ja Balti riikides aastatel 2008-2009, kui majanduskriis oli väga terav.

Aastal 2014 paistab turusituatsioon kaubanduses aga endiselt pingeline. Lisaks on tarbijate  majandususaldus nii madal, et ka heal järjel olevad majapidamised hoiavad rahakotiraudu koomal.

«Need inimesed, kel on võimalik kulutada, ei kasuta rahasummasid nii nagu varem,» nentis Malin.

Nora Malin jutustas, et Stockmannist on viimasel ajal kostnud mitmeid halbu uudiseid, kuna struktuuriuuendusi on eri organisatsioonides tehtud etapikaupa.

Kavandatavad muudatused on osa 2013. aasta kevadel alanud kulude kärpimise programmist.

Oleme vähendanud hooajaliste töötajate arvu suvel, jõulude ning ka Hullude Päevade ajal, rääkis Malin.

Täna alanud läbirääkimised puudutavad Stockmanni kaubamaju Soomes, kus neid on kokku seitse. Lisaks ka saitidel Stockmann.com ja Akateeminen.com toimuvat netikaubandust.
Stockmann põhjendas personalikulude vähendamise plaani kasumi vähenemisega.

«Perspektiivis ei ole pööret paremuse suunas näha, kuna tarbijate ostujõud väheneb ja majandususaldus on madal,» selgitas tegevjuhi asetäitja Maisa Romanainen Stockmanni ametlikus teates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles