Kuidas saada palgakõrgendust ilma seda ülemuselt küsimata?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edu.
Edu. Foto: Panther Media/Scanpix

Business Insider tõi välja kuus viisi, kuidas mõjutada ülemust palka tõstma, ilma, et peaks ise seda temalt paluma.

Strateegia 1: Loo lisaväärtust ettevõtte klientuuri suurendamisega. Kui sa suudad ettevõttele teistest töötajatest rohkem raha sisse tuua või ka kokku hoida, pannakse seda suure tõenäosusega ka tähele.

Strateegia 2: Tee rohkem kui sinult oodatakse. Kui sa teed oma tööd hästi ning suudad veel panustada ettevõtmistesse, mis pole otseselt sinu ametikohaga seotud, on võimalused palgakõrgenduse saamiseks suuremad.

Strateegia 3: Leia inimene, kes sind ülemustele kiidab. Üksinda iseenese reklaamimisest efektiivsem viis silma jäämiseks on leida mõjukas inimene, kes oskab sinu tööd hinnata ning seda ka sinu ülemustele vihjata.

Strateegia 4: Proovi näidata oma ülemust heas valguses. Kui näitad oma ülemust hea liidrina, kes oskab meeskonna panna tööle hästiõlitatud masinana, võib see tuua lisaks ülemuse edutamisele ka sulle palgakõrgenduse või parema ametipositsiooni.

Strateegia 5: Paku end vabatahtlikuks töödele, mida keegi teha ei taha.

Hea viis silma jääda on nõustuda vabatahtlikult tegema musta tööd, millest oleks mugavam hoiduda.

Strateegia 6: Proovi kaasata ennast mõnda üliolulisse tööprojekti. Projektiliikmeks saamine võib olla küll raske, kuid õnnestumise korral hakatakse sind ettevõttes kindlasti rohkem väärtustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles