Kahjumis SAS müüb osaluse airBalticus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Самолеты компании SAS.
Самолеты компании SAS. Foto: SCANPIX

Scandinavian Airlines (SAS) on otsustanud müüa oma vähemusosaluse Läti lennufirmas Airbaltic.

Samal ajal kui ka Estonian Airis osalust omav skandinaavia lennufirma on teatanud, et ei otsi aktiivselt võimalusi Eesti riigi osaluse omandamiseks, muutusid nad Läti valitsuse keeldumise peale müüa oma 52,6 protsendilist osalust Airbaltic nii pahaseks, et soovivad firmast lahkuda.

Küsimus on nüüd selles, kes piisava oskusteabega tegija ostaks nende aktsiad. Läti transpordiminister Ainars Slesers väitis ajalehele The Baltic Times, et SASi otsus polnud niivõrd seotud Läti valitsuse soovimatusega oma osalust müüa, vaid eriarvamustega firma tulevikuarengute osas.

Sellele vastas SASi pressiesindaja, et Slesersi positsioon on ebakorrektne, viidates jätkuvalt SASi võimetusele saada enamusosalust, mis olevat olnud SASi üks olulisi eesmärke.
Aktsiate müügi ajakava pole SAS veel paika pannud.

Rasked ajad lennunduses on toonud SASile suuri kahjumeid. Esimese poolaasta kahjumiks kujunes 258  miljonit dollarit ning ees seisavad uued kulude kärpimised.

Euroopa lennunduses käivad rohkem spekulatsioonid kahjumis Itaalia lennufirma Alitalia müügi üle. The Baltic Timesi teatel võib airBalticu kosiliseks olla Leedu FlyLAL. «Kui aktsiad on müügiks laual, siis hindame olukorda. Airbalticu probleem oli raha kulutamine mittevajalikele asjadele,» ütles üks anonüümne FlyLAL juhtidest The Baltic Timesile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles