Euroopa Keskpank plaanib osta igasuguseid võlakirju

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mario Draghi
Mario Draghi Foto: SCANPIX

Euroopa Keskpanga kõrged ametnikud on andnud vihjeid, kuidas kavatsetakse rahapoliitika lõdvendamispoliitikat (QE) ehk võlakirjade massilist ostmist ehk nn rahatrükki ellu viia, kirjutab Financial Times.

Keskpanga juhatuse liige Benoît Cœuré, keda peetakse keskpanga presidendi Mario Draghile üheks lähedalseisvamaks ametnikuks, vihjas Washingtonis toimunud Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) kevadkohtumisel, et keskpank kavatseb osta igasuguseid võlakirju lunastamistähtajaga kuni 10 aastat.

Ametnikud vihjasid siiski, et enne võlakirjade ostmist alandatakse intressimäära ning kui inflatsioon aeglustub edasi, hakatakse ostma võlakirju.

Cœuré kommentaaride põhjal võib järeldada, et võlakirjade ostmise programm hõlmab nii era- kui ka riikliku sektori väärtpabereid ning erinevaid lunastamistähtaegu kuni 10 aastat. Ostma hakatakse ka erinevate riikide varasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles