Venemaa sihikul on Kuu koloniseerimine ja Marsi mehitamine

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1964. aasta maailmanäitusel esitletud visioon Kuu koloniseerimisest, tegu küll ameeriklaste nägemusega. Pilt on illustreeriva tähendusega.
1964. aasta maailmanäitusel esitletud visioon Kuu koloniseerimisest, tegu küll ameeriklaste nägemusega. Pilt on illustreeriva tähendusega. Foto: SCANPIX

Nagu kirjutab Vene asepeaminister Dmitri Rogozin, seisavad Venemaa ees kolm strateegilist ülesannet kosmose vallas: kohaloleku ja tegevuse laiendamine maalähedastes sfäärides, Kuu hõlvamine ja koloniseerimine ning Marsi ja teiste objektide omandamine.

Venemaa läheb Kuule selleks, et jääda, vahendab Dienas Bizness Rogozini poolt Rossiiskaja Gazetas avaldatud artiklit – kujutab ju Kuu endast vahepeatust teel teistele objektidele.

Rogozin näeb Kuud kui teadusuuringute baasi ning Maale kõige lähedasemat kosmilise aine allikat. Samuti saaks Kuule rajada uue kosmosetehnoloogia katsebaasi ja esimese väljaspool Maad paikneva laboratooriumi «ilmaruumi sügavuste» uurimiseks.

Inimeste paigutamine Kuule on plaanitud alates aastast 2030, järgmine peatus on Mars.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles