Šoti viskitootjad pelgavad riigi iseseisvumise mõju ärile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti viski.
Šoti viski. Foto: SCANPIX

Šoti viskitootjad eksportisid eelmisel aastal viskit 4,3 miljardi naela eest, mis moodustas 85 protsenti Šoti toidu- ja joogiekspordist, nüüd pelgab Šoti viskiliit (SWA) Šotimaa võimaliku iseseisvumise mõju oma ärile, kirjutab Reuters.

Pärast 2000. aastat on Šoti viski eksport suurenenud 60 protsenti ja see jõuab umbes 200 turule. Viski on nafta ja gaasi järel Šoti suuruselt teine ekspordiartikkel. USA-sse eksportis Šotimaa viskit 819 miljoni naela ja Prantsusmaale 434 miljoni naela eest.

SWA esindab 109 viskitootjat. SWA tegevjuht David Frost rõhutas, et eksport vajab tugevat diplomaatilist toetust. Nii on Suurbritannial esindajad 160 riigis ning Briti kaubandus- ja investeerimisamet aitab oma võrgustikuga eksporti toetada. Kui Šotimaa 18. septembri rahvahääletuse järel peaks iseseisvuma, siis on Šotimaal kavas avada 70-90 saatkonda või konsulaati. Paratamatult need 200 turuga tegelda ei jõua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles