Rõivas: igal valitsuse sammul on kate olemas

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Liis Treimann

Peaminister Taavi Rõivas kinnitas tänasel valitsuse pressikonverentsil, et igal uue valitsuse plaanitaval sammul on ka rahaline kate olemas.

«Me oleme juba praeguseks jõudnud teha kokkuleppeid, mis järgmise aasta eelarvepositsiooni prognoosiga võrreldes parandavad,» märkis Rõivas. «Eesmärk on 2015. aastal saavutada eelarve struktuurne ülejääk.»

Rõivas rõhutas ka, et oluline on teada, et kulutused tehakse kuludega erinevates perioodides.

«Olen kuulnud, et koalitsioonilepingule justkui pole rahalist katet ja ometi on koalitsioonileppe kulude ja tulude tabel ilmunud korduvalt erinevates väljaannetes, aga ikka käib erinevate opositsioonipoliitikute poolt veel avalikkuse eksitamist,» oli Rõivas nördinud ja kinnitas korduvalt, et kõikidel kuludel on kate olemas.

«Kõik see jutt tundub võrdlemisi pentsik,» lisas ta.

«Nüansse on küll palju, aga kõik, kes tahavad aru saada, saavad aru, et esimesest hetkest peale oleme me eelarveplaanid teinud  selliselt, et rahaasjad korras hoida,» kinnitas Rõivas.

Valitsuskabinet arutas neljapäeval riigieelarve strateegiat, mille eesmärgiks on 2015. aastal saavutada eelarve 0,2-protsendiline sturktuurne ülejääk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles