Lucas: eestlased oskavad oma ressursse kokkuhoidlikult kasutada

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Lucas
Edward Lucas Foto: Postimees.ee

Ajakirja The Economist Kesk- ja Ida-Euroopa korrespondendi Edward Lucase hinnangul on eestlaste suureks plussiks see, et oma väikseid ressursse kasutatakse kokkuhoidlikult.

Advokaadibüroo TARK GRUNTE SUTKIENE, ajalehe Postimees ja portaali E24 korraldatud majanduskonverentsil «Suur-Eesti» video vahendusel eestlaste majanduspsühholoogiast ettekande teinud Lucase sõnul on eestlastele väga omane ellujäämisinstinkt ning suhtumine, et asjad lihtsalt tuleb ära teha.

Eestlastel on Lucase hinnangul ajaloost tulenevalt suhtumine, et oma mahajäämus tuleb tasa teha ning selle nimel tuleb vaeva näha.

«Eestlased tunnevad, et kaasmaalaste abil nad jõuavad kuhugi. See suhtumine oli oluline Nõukogude Liidu ajal ning on oluline ka praegu Euroopa Liidus,» rääkis Lucas.

Lucase sõnul on eestlaste omane ka see, et vähesega suudetakse teha palju. «Eestlased oskavad oma ressursse ja kapitali kokkuhoidlikult kasutada,» märkis Lucas.

Ühtlasi leidis Lucas, et eestlased kasutavad oma aega efektiivselt ning ei raiska ei enda ega teiste aega.

Eestlasi iseloomustab Lucase sõnul ka innovatsiooniarmastus ja tehnoloogiasõbralikkus. «Inimestel on nälg uute asjade ja nende tööle panemise järele. Uue tehnoloogia varajane kasutuselevõtt on eestlaste omane ja see annab teile eelise,» rääkis ta.

Eestlaste vastuseis muutustele on Lucase hinnangul palju väiksem kui enamikes riikides Euroopas. «Muutused ei ole eestlaste jaoks vaenlaseks, vaid sõbraks,» lisas Lucas.

Lucas tõi välja ka selle, et Eestis on äritegemisele kindlasti abiks ka see, et siin on mittehierarhiline ühiskond ning kõigiga on võimalik kergesti ühendust saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles