Liive: fakt on see, et tehas töötab

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandor Liive
Sandor Liive Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive kinnitas, et fakt on see, et energiafirma Auvere õlitehas töötab.

«Seda võib nimetada juba stabiilseks tööks. Nii kaua kui ta praegu on töötanud, ei ole ta kunagi varem töötanud,» kommenteeris Liive Postimehele.

Liive käis eile Auveres nagu iga teisipäev, aga kuna tehas oli juba kaua töötanud ja oli lootust, et töötab edasi, siis muutis ta oma päevaplaani ning jäi tänaseni sinna.

Tehase minimaalse stabiilse töö eesmärk on 72 tundi ning see peaks Liive sõnul täis saama homme õhtul kell kuus. «Ei tahaks ära sõnuda, aga kui ennem oli nii, et masin dikteeris meile, kas ta töötab või mitte, siis nüüd dikteerime meie talle, » rääkis Liive.

Liive märkis korduvalt, et ta ei taha veel «väga kella lööma hakata» ja seega ei laskunud ka praegu tehase töö tehnilistesse üksikasjadesse, aga rõhutas siiski, et uudist on, sest sellist olukorda, kus tehas nii pikalt järjest töötab, ei ole varem olnud.

«Kui ennem oli nii, et teadati, et nüüd läks käima, siis nüüd teatatakse kui seisma jääb,» on Liive sõnul põhjust edusammude üle kindlasti uhkust tunda.

«72 tundi järjest tööd on stabiilse töö oluline etapp. Kui tehas kolm ööpäeva järjest ilma tõrgedeta käib ja õli tuleb, see on oluline kinnitus, et kõik põhisõlmed töötavad hästi,» lisas Liive. «Varem on ikka olnud, et töötab tunnikese ja siis jääb midagi umbe või kinni, aga praegu asi töötab stabiilsel režiimil.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles