Ligi: Eesti Energia nõukogu juht ei peaks paanikat külvama

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rahandusminister Jürgen Ligi kinnitusel ei halvenda koalitsioonileping Eesti Energia olukorda sel määral, nagu väitis seda ettevõtte nõukogu esimees Jüri Käo.

«Koalitsioonileping ei halvenda Eesti Energia olukorda tänases ajakirjanduses väidetavaga võrreldaval määral, vaid nimetab regulatsioone, mida analüüsitakse ning selliseid, mida ei muudeta,» selgitas Ligi.

Küll tõdes rahandusminister, et Eesti Energia olukord halveneb prügipõletuse vallas, mille mõjuhinnangut tuleb aga veel täpsustada. 

«Nõukogu esimehe poolt oleks vastutustundlik muud mitte väita ega paanikat külvata,» märkis rahandusminister. «Ma olen öelnud, et Eesti Energiale ei tohi liiga teha. Olen kriitiline mitte ainult Eesti Energia poolsete seisukohavõttude, vaid ka mitme EE suhtes kaalutava piirangu suhtes. Kavatsen seda ka numbriliselt illustreerida,» lubas Ligi.

«Kui riigifirmale seatakse piiranguid koostootmis- ja taastuvenergiatoetustele, mida teistele ei seata, või kaalutakse põlevkivi kaevandamist vähendada, siis sellel on majanduslikud mõjud. Eesti Energia on võlakirjaemitendina ka börsiettevõte ning tema kohtlemine peab olema stabiilne,» märkis rahandusminister. 

Eesti Energia nõukogu esimees Jüri Käo ütles tänases ajalehes Äripäev, et ettevõtet puudutavaid koalitsioonilepingu punkte täies ulatuses ellu viies on võimalik ettevõtte väärtust oluliselt vähendada, mis on kahjulik Eesti riigile kui ettevõtte omanikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles