DI: Wahlroos kolis soodsama maksusüsteemi tõttu Rootsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Björn Wahlroos
Björn Wahlroos Foto: SCANPIX

Rootsi majanduslehe Dagens Industri (DI) andmetel kolis Soome üks rikkaimaid ja riigi majanduselu üks mõjukaimaid tegelasi Björn Wahlroos Rootsi, kuna sealne maksusüsteem on sünnimaa omast soodsam.

Rootsi maksuameti pressiesindaja Maja Fröman kinnitas, et elanikeregistri järgi on Wahlroosi ametlik elukoht nüüd tõepoolest Rootsis.

61-aastane Wahlroos ütles paar aastat tagasi antud intervjuus, et «pärandusega seotud korraldusi kaaluval jõukal perekonnal on mõistlik kolida Rootsi».

Dagens Industri andmetel registreeris Sampo kontserni suuromanik end Rootsi elanikuks mullu detsembris. Seega võib ta valijana osaleda sügisel toimuvatel kohalikel valimistel ja kasutada Rootsi haiguskindlustussüsteemi hüvesid.

Rootsis ei nõuta makse päranduselt ega kingitustelt, seal ei kehti ka jõukusemaks.

Wahlroos rääkis selle aasta märtsis, et kaalub naaberriiki kolimise võimalust. Ta kinnitas, et Soome maksude eest ta põgeneda aga ei plaani. «Maksan Soomele makse veel mitu, mitu aastat,» kinnitas ta.

Wahlroos on Sampo Groupi, Nordea ja UPM-Kymmene nõukogu esimees. Sampo kaudu kuulub talle 20 protsenti Nordea aktsiatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles