Käo: Eesti Energia tulevik on tume

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia nõukogu esimees Jüri Käo.
Eesti Energia nõukogu esimees Jüri Käo. Foto: Andres Haabu

Uue võimuliidu koalitsioonileping sundis Eesti Energia juhatust kiiresti reageerima ning ettevõtte üldkoosolek rahandusministri isikus ja nõukogu said ülevaate võimalikest mustadest stsenaariumidest, kirjutab Äripäev.

Vaevalt jõudis Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna 20. märtsi hommikul allkirjastatud koalitsioonilepingul tint kuivada, kui juba järgmisel päeval esitasid Eesti Energia juhatuse liikmed rahandusministeeriumile memo koalitsioonilepingust tulenevate majanduslike mõjude kohta.

Nädala jagu hiljem said vastava info ka korralisele koosolekule kogunenud Eesti Energia nõukogu liikmed.

«Tulevik on ühesõnaga tume. Kalkulatsioonid näitavad, et Eesti Energiat puudutavaid koalitsioonilepingu punkte täies ulatuses ellu viies on tõesti võimalik ettevõtte väärtust oluliselt vähendada. Eesti riigile kui ettevõtte omanikule see kahtlemata kasulik ei ole,» kinnitas Eesti Energia nõukogu esimees Jüri Käo.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles