Kohus ei rahuldanud looduskaitsjate apellatsiooni Paldiski LNG terminali osas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LNG-terminal. Pilt on illustratiivne
LNG-terminal. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Tallinna ringkonnakohus jättis esmaspäeval rahuldamata Eestimaa Looduse Fondi (ELF) ja Eesti Ornitoloogiaühingu apellatsioonkaebuse Paldiski linnavolikogu otsuse osas, millega kehtestati Alexela planeeritava Paldiski LNG terminali teemaplaneering.

Kohus jättis organisatsioonide apellatsioonkaebuse Tallinna halduskohtu 30. oktoobril tehtud otsuse tühistamiseks rahuldamata ja kohtuotsuse muutmata. Kohus jättis menetlusosaliste menetluskulud nende endi kanda, ütles kohtu pressiesindaja Anneli Vilu BNS-ile.

Tegemist on jõustumata otsusega, mille võib edasi kaevata hiljemalt 7. mail.

ELF-i juhatuse esimees Silvia Lotman rõhutas mullu edasikaebamisest teatades, et LNG terminali ehitamine Pakri poolsaarele oleks looduse seisukohalt oluline risk. «Pakri poolsaar on suure kütusehoidla jaoks sobimatu, kuna tegemist on loodusväärtusliku piirkonnaga,» nentis Lotman. «Oleme valmis Pakri poolsaare elurikkuse ja looduskekskonna säilimise nimel edasi võitlema.»
Paldiski terminal on planeeritud Pakri maastikukaitseala ja Natura 2000 kaitseala servale - kavandatava terminali esine laht on linnukaitseala.

Balti Gaas on terminali rajamiseks sõlminud hoonestusõiguse lepingu Pakrineeme Sadama OÜ-ga, kes omab Pakri poolsaarel 36-hektarilist maatükki. Terminali töödega loodeti algselt alustada juba eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles