Lufthansa streigist lõikasid kasu nii Air Baltic kui Estonian Air

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa töötajad nõudsid streikides paremat palka.
Lufthansa töötajad nõudsid streikides paremat palka. Foto: AFP / Scanpix

Lufthansa lendurite hiljutisest streigist tõusis tublisti tulu Läti rahvuslikule lennufirmale Air Baltic, millele langesid sülle alternatiivseid võimalusi otsinud kliendid.

Nagu kinnitas Dienas Biznessile Air Balticu asepresident Janis Vanags, kergitas üks lähimineviku suurimaid lendurite streike järsult nõudlust lendude järele Saksa lennujaamadesse.

«Eriliselt kasvas nõudlus lendude järele Düsseldorfi, Hamburgi ja Münchenisse,» ütles Vanags ja lisas, et firma pidi laskma 76-kohaliste Bombardieride asemel käiku mahukamad Boeingud.

Air Baltic oli Vanagsi sõnutsi Lufthansa lendude napsamiseks õnneks valmis, kuna just sel aastal olid nad suurendanud lendude arvu muuhulgas Münchenisse.

Ühtlasi on Vanags veendunud, et Lufthansa streigi mõju kestab tunduvalt kauem kui kolm päeva väldanud tööseisak ise.

Dienas Bizness kirjutab viitega Eesti Päevalehele, et Lufthansa streigist lõikas kasu ka Estonian Air, kes sai endale Kopenhaagenisse, Amsterdami, Stockholmi ja Oslosse lennata tahtnud kliente.

Kokku jäi Lufthansal kolme päevaga ära 3800 lendu, mis puudutas otseselt 450 000 reisijat.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles