Tallink Grupp sekkus hotelliettevõtte ametiühingutülisse

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink haldab nüüd Tallinnas kolme hotelli.
Tallink haldab nüüd Tallinnas kolme hotelli. Foto: Toomas Huik

AS Tallink Grupp teatas, et võtab aktiivse positsiooni, et leida lahendus oma tütarettevõtte OÜ TLG Hotell ja meremeeste ametiühingu EMSA vahelisele konfliktile, mis puudutab EMSA soovi hakata esindama ka Tallinki hotellide töötajaid.

«Oleme ära kuulanud nii TLG Hotelli juhtkonna kui EMSA seisukohad ja kohtusime eile TLG Hotelli töötajatega. Leian, et TLG Hotelli juhtkonna ja EMSA vahel on tekkinud arusaamatusi, mille tulemusena on heade suhete taastamine keeruline, kuid võimalik,» ütles Tallink Grupi personali- ja arendusdirektor Vahur Ausmees.

«Seetõttu oleme otsustanud, et Tallink Grupp sekkub antud konflikti ja püüab leida olukorrale lahenduse. Esimese sammuna ennistab TLG Hotell alates tänasest tööle mehe, kelle EMSA on nimetanud oma usaldusisikuks Tallinki hotellides. Küsimuses, mis puudutab arusaamade erisusi töötajate esindamise või mitteesindamise õiguses EMSA poolt, alustatakse läbirääkimisi selle vaidluse lahendamiseks. Läbirääkimised hakkavad toimuma Tallink Grupi tähelepanu all ja algavad järgmisel nädalal.» 


EMSA on protestiaktsioonidega üritanud survestada Tallinki hotelle koondavat tütarettevõtet OÜ TLG Hotell, et juhtida tähelepanu ettevõtte soovimatusele sõlmida ametiühinguga kollektiivleping.

Ametiühing soovib töötajatele paremaid tagatisi tööõnnetuste ja kutsehaiguste puhuks, töö –ja vormirõivastuse normide kokkuleppimist, staažitasude kehtestamist, täpsemat töö- ja puhkeaja regulatsiooni ning minimaalsete töötasumäärade kehtestamist ametikohtade kaupa.

29. jaanuaril tööandjatele esitatud kollektiivlepingu projekt läbirääkimistel tulemusi ei andnud, ettevõte ametiühingu õigust läbirääkimistele ei tunnistanud ja 18. märtsil lõpetas riiklik lepitaja ametiühingu ja ettevõtte vahelise lepitusmenetluse lahkarvamuste protokolliga.

OÜ TLG Hotell lõpetas märtsi lõpus päevapealt töölepingu Eesti meremeeste sõltumatu ametiühingu (EMSA) usaldusisiku. Ettevõtte tegevjuht Taavi Tiivel kinnitas E24-le, et mehega lõpetati tööleping töölepingu seaduse § 88 lg 1 p 5 alusel ehk usalduse kaotuse tõttu, kuna Tallink Hotels tuvastas, et antud töötaja on oma töökohas levitanud tööandja kohta halvustavat infot, tekitades niiviisi ettevõtte siseselt töötajate vahelisi vastuolusid.

Tiiveli eelmisel nädalal antud kommentaari järgi puudub EMSAl igasugune juriidiline ja ka sisuline põhjus Tallink Hotelsi töötajaid esindada.

«Seetõttu oleme võtnud nende aktsioonid ja väljaütlemised teravdatud tähelepanu alla ja juhul, kui seadusevastaste aktsioonidega tekitatakse hotellidele majanduslikku kahju, nõuame selle vastutavatelt isikutelt sisse,» selgitas TLG Hotelli juht E24-le oma seisukohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles