Eesti värske väliskaubandusminister kohtus Soome kolleegiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome väliskaubanduse ja Euroopa asjade minister Alexander Stubb tegi Eesti kollegiga selfie ja postitas selle Twitterisse.
Soome väliskaubanduse ja Euroopa asjade minister Alexander Stubb tegi Eesti kollegiga selfie ja postitas selle Twitterisse. Foto: twitter

Eesti väliskaubandus- ja ettevõtlusminister Anne Sulling arutas reedel Helsingis mitteametlikul lõunasöögil Soome väliskaubanduse ja Euroopa asjade ministri Alexander Stubbiga kodumaiste ettevõtete välisturgudel toetamise viise.

«Soovisin kuulda tema kogemustest ja saada ideid, kuidas Eesti ettevõtteid välisturgudel ministrina paremini toetada,» ütles Sulling BNS-ile. Sullingu sõnul oli Stubbi peamine sõnum talle see, et väliskaubandusministri ülesanne on eelkõige olla ettevõtetele uste avaja ja müügitöö tegija, lisades ettevõtetele potentsiaalsete välispartnerite silmis usaldusväärsust.

Lisaks kohtumisele Soome väliskaubandusministriga külastab Sulling veel ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse Soome vastet Teknologian ja Innovaatioiden Kehittämiskeskus (TEKES), Eesti Maja Helsingis ja Eesti saatkonda.

Eestis on 4607 Soome osalusega ettevõtet ja soomlasi on ligi 18 000 Eesti ettevõtte juhtkonnas. Eestlasi on omakorda enam kui 4500 Soome ettevõtte juhtkonnas. Soome on Eesti suurim kaubanduspartner, 2013. aastal oli kaubavahetuse kogukäive Soomega 4,01 miljardit eurot, seejuures eksport kasvas aastataguse ajaga võrreldes 9 protsenti ja import 2 protsenti.

Eesti Panga andmetel oli 2013. aasta lõpu seisuga Eestisse tulnud otsestest välisinvesteeringutest pärit Soomest 21,3 protsenti ehk 3,3 miljardit eurot. Eesti otsesed välisinvesteeringud Soome olid 200 miljonit eurot, mis moodustasid kogu investeeringutest välisriikidesse 4,1 protsenti.

Minister Stubb on väliskaubanduse ja Euroopa asjade minister olnud 2011. aastast. Varasemalt on ta olnud Soome välisminister ja Euroopa Parlamendi saadik, riigiametnik ning õppejõud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles