6 põhjust, miks sa ei tohiks töölt lahkumise vestlusel aus olla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahkumisintervjuul ei maksa üdini aus olla.
Lahkumisintervjuul ei maksa üdini aus olla. Foto: SCANPIX

Mingil hetkel lahkumisavalduse esitamise ja sinu viimase tööpäeva vahel kutsutakse sind tõenäoliselt personalijuhi juurde lahkumisintervjuule.

Kohtumise mõte on saada sinu käest kätte võimalikult palju infot, miks sa lahkud, kirjutab Business Insider.

Samas ei tee personaliinimesed selle infoga tegelikult midagi ja mingeid muudatusi organisatsioonis ei toimu, seega ütlevad mõned eksperdid, et tegelikult pole üldse mõtet lahkumisintervjuus täiesti aus olla.

Selleks on kuus põhjust:

Midagi ei muutu. Kui probleemid, mille pärast sa lahkud, on ettevõttes olnud juba pikka aega ja küllaltki laialt teada, siis ei ole sinu aususest mingit kasu. Midagi niikuinii ei muutu. Nii et jää vaid nende asjade juurde, mida ettevõte peaks sinu arvates teada saama ja mida nad saaksid muuta.

Sa võid sildu põletada. Lahkumisvestlusel on lihtne hoogu minna. Eriti tuleks ettevaatlik olla sellega, mida sa ütled kolleegide ja juhi kohta. Kui sa hakkad rääkima kellestki, kellega sul probleeme oli, siis see jutt võib jätta halva mulje hoopis sinust.

Kui su jutt võib mõjutada kohtuasju. Kui on üleval võimalus, et sinu lahkumisele järgneb kohtuvaidlus, siis mida vähem sa räägid, seda parem. Kui sul on konkreetne plaan kohtusse minna, siis tuleks muidugi kõigepealt konsulteerida oma advokaadiga ja võibolla üldse kommentaaridest loobuda.

Sa võid hävitada oma maine. Lahkumisintervjuu ei ole koht, kus lugeda ette kogu nimekiri asjadest, mis sulle aastate jooksul ei meeldinud. See jätab sinust viriseja mulje. Kuigi sa ei pruugi enam töötada samas ettevõttes, siis jutud levivad. Eriti ühe valdkonna sees.

Võib jääda mulje, et sa valetad. Kui sa tood lahkumisintervjuul välja muid põhjuseid, mis avaldust kirjutades, siis võib sinust jääda valetaja mulje.

Võib jääda mulje, et sa oled kibestunud. See ei ole koht, kus halvale ülemusele kätte maksta ja teda laimata. Sind ei pruugita uskuda ja sa jätad tõenäoliselt lihtsalt kibestunud inimese mulje.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles