Uuring: Android on vaeste telefon

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Android. Katkine.
Android. Katkine. Foto: Ekraanitõmmis

Twitteri-kasutajate uuring, mis Ameerikas tehti, tõestas kujukalt, et iPhone’i omanikud elavad ja töötavad kallimates piirkondades kui need, kelle taskus tuksub mõni Androidi jooksutav nutiseade.

Nii näiteks on iPhone’i kasutajad koondunud New Yorgis Manhattanile, aga kõrvalasuv Newark (New Jersey) on küllastunud Androididega, kirjutab Business Insider. Manhattani elanike aastane mediaansissetulek on 67 000 dollarit Newarki asukate 17 000 vastu.

Samasugused jaotused ilmnevad ka teistes suurtes Ameerika linnades. Näiteks Miami Beachil naudivad elu iPhone’i omanikud, aga lennujaama kõrval vagunelamute rajoonis valitsevad rohelised mehikesed. Aga lennujaam ise jälle on iOSi päralt, sest rikkad saavad endale lendamist lubada.

Mõnes maailma piirkonnas valitseb Android enam kui 80 protsenti turust. Eriti kehtib see Ida-Euroopas, Venemaal, Hiinas, Koreas ja Aasia arengumaades. Twitteri töötaja Cennydd Bowles nentis, et hiljuti Facebooki poolt astronoomilise summa eest omandatud WhatsAppil on 450 miljonit kasutajat ja valdavalt on need Androidi omanikud. See rakendus lubab kasutajatel üksteisega WiFit kasutades tasuta suhelda.

Bowles nendib, et arendajad pole eriti vaimustatud tipprakendusi Androidi platvormile looma:  «Androidi kasutajad eelistavad tasuta rakendusi, tihtipeale eelistavad nad tasulisele andmemahule tasuta WiFi-alas toimetamist ja üldse on nende kaest keeruline raha kätte saada. Pealgi kasutab enamik disaineritest ise iPhone’i.»

iPhone’i omanikud on veebipoodides varmamad raha kulutama. Eelmise aasta viimase kvartali tulemused on näiteks sellised:

Veebipoodide külastatavus tahvlitest
iPad: 87%
Android: 11%

Keskmine tellimuse maksumus
iPad: $155
Android: $110

Veebipoodide külastatavus telefonidest
iPhone: 60%
Android: 39%

Keskmine tellimuse maksumus
iPhone: $126
Android: $136

Nagu näha, siis on iPad põhiline ostutööriist. Androidi edu telefonide hulgas võib seletada sellega, et endiselt väiksele ekraanile truuks jäänud õunafonil on lihtsalt ebamugavam veebipoes asjatada. Kui arvestada ka tasuliste rakenduste ostmist, rakendusesiseseid makseid ja muid e-äri näitajad, võib jämedalt väita, et Androidikasutaja on rahaliselt väärt vaid ¼ iSeadme kasutajast.

Kaarti mobiilikasutuse kohta Tallinnas vaata siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles