Partsi praame piiravad haiparved

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ja Hiiumaa ning mandri vahel sõidab Väinamere Liinid, kes rendib laevu Olav Miilile kuuluvatelt firmadelt. Pildil Kuivastu sadam.
Saaremaa ja Hiiumaa ning mandri vahel sõidab Väinamere Liinid, kes rendib laevu Olav Miilile kuuluvatelt firmadelt. Pildil Kuivastu sadam. Foto: Küllike Rooväli

Eelmise majandusministri Juhan Partsi plaan osta või ehitada neli uut praami visiseb valitsuse vahetuse järel vaikselt õhust tühjaks, sest Partsi mahategemine on moes ja äsja hüppas Reformierakonna ridadesse ka Vjatšeslav Leedo vana semu Kalle Laanet.

Kogu loole annab tooni lausa orgaaniline vaen Partsi ja Tallinna Sadama reformierakondlasest nõukogu esimehe Neinar Seli vahel. Just Tallinna Sadam peaks riigile need laevad ostma. Kemplus Partsiga sadama spordisponsorluse üle tõi Selile kaela kriminaalasja ja kõik see jätab olümpiakomitee presidendi Seli kuuereväärile pleki hoolimata faktist, et keegi ei toppinud raha oma taskusse.

Seli sõnul tuleb küsida, kas riik peaks ikka laevu ostma. «Meie arvutused näitavad, et kogu see PR-jutt tohutust rahalisest võidust on pastakast välja imetud,» laus ta.

Äsja teatas Reformierakonda astumisest ka Kalle Laanet, kes on Saaremaal populaarne mees – 2011. aasta riigikogu valimistel sai toonane keskerakondlane sealt ligi 2600 häält. Laanet on saarte ja mandri vahet seilava firma Väinamere Liinid omaniku Vjatšeslav Leedo vana sõbrana praamiostuplaani suhtes varjamatult skeptiline. Postimehe allikate hulgas leidub neidki, kelle väitel pole sugugi juhus, et Laanet astus Reformierakonda just nüüd, Leedo äridele nii otsustaval ajal. Laaneti oravastumise hind olevat riigi praamiostust loobumine.

Selle peale Laanet loomulikult naerab. «Keegi võib ju sellist juttu genereerida, aga kas sellist asja saab tänases Eestis keegi lubada?» küsis Laanet. «Meil on konkursid ja otsused tehakse avalikult.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles