Europarlament kiitis heaks mobiilside rändlustasude kaotamise 2016. aastaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa parlament hääletas täna ülekaalukalt Euroopa Liidus rändlustasude kaotamise ja netineutraalsuse põhimõtete kehtestamise poolt, kirjutab Reuters.

See tähendab, et 2016. aastast peaks Euroopa Liidu 28 liikmesriigis kaduma rändlustasud ning mobiilside kasutamise hinnad nendes riikides peaks ELi tarbijatele ühtlustuma siseriiklike hindadega.

Samuti hääletas parlament netineutraalsuse poolt, mis tähendab, et Euroopa Liidu piires tuleb kogu internetiliiklust kohelda võrdsetel alustel, olenemata selle sisust või allikatest. See tähendab omakorda näiteks seda, et operaatoritel ei oleks võimalik blokeerida nende teenustega konkureerivaid internetipõhiseid teenuseid.

Parlamendi heakskiidetud rändlustasusid ja netineutraalsust puudutavad nõuded muutuvad seaduseks juhul, kui ilmselt oktoobris kogunev Euroopa Ülemkogu need heaks kiidab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles