Amazon hakkab teleteenust pakkuma

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Internetikaubamaja Amazon kuulutas avatuks oma Fire TV teenuse.

Tegemist on digiboks sarnase musta karbiga, mille üks ots ühendatakse interneti ja teine teleriga, tutvustab BBC. Kastike maksab 99 dollarit ja teenus on praegu saadaval USAs. Fire TV lubab kasutajal oma koduse teleri ekraanile voogedastada teoseid Amazoni filmivaramust. Karbikese juhtimiseks kasutatakse Bluetooth-signaaliga pulti, mis tähendab, et seade ise võib kapis peiduski olla, otsenähtavust pole vaja.

Aga see pole veel kõik. Kastike sobib ka mängimiseks. «Inimesed mängivad praegu tahvelarvutitel, aga tegelikult tahavad nad mängida teleril,» ütles Amazoni esindaja Peter Larsen. Firma on sõlminud lepingu mängutootjatega Sega, EA ja Disney ning lubab, et tuhanded Androidirakendused jõuavad järmisel kuul Fire TV kasutajateni. Teenusele sisu loomiseks laiendatakse Amazon games Studiot. Mängude juhtimiseks on vaja eraldi juurde osta Viloa nimeline kontroller, mis meenutab väga Xboxi mängupulti.

Fire TVga astus Amazon turule, kus juba sarnaste lahendustega tegutsevad Apple TV ja Google Chromecast. Amazoni karbi kaudu saab esitada ka teiste sisutootjate videosid, sealhulgas Hulu, WatchESPN ja Netflix, kuid mitte HBO God.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles